BUSINESS CONTROLLER

PLOEGER  LOGISTICS

De organisatie

Introductie

Het familiebedrijf Ploeger Logistics kent een rijke geschiedenis, die startte in 1938. Sinds de oprichting is Ploeger Logistics uitgegroeid tot een middelgrote speler met een omzet van ca. 35 miljoen met ruim 300FTE in de Benelux. In 2007 nam Adwin Ploeger, 3e generatie het roer in handen. Met zijn komst werd de focus op het compleet logistiek ontzorgen sterker.

Vanzelfsprekend bleef (én blijft) de familiaire cultuur binnen Ploeger de verbindende factor, ook toen in 2010 Ploeger Groep een nieuwe corporate identity kreeg: Ploeger Logistics. Met de stap naar Ploeger Logistics kreeg de vestiging één naam en één uitstraling. In 2012 is hier de slogan ‘Alles uit handen, behalve de controle’ aan toegevoegd. Hiermee is de focus op ontzorgen, waarbij Ploeger regisseert, zichtbaar in alle communicatie.

Als toonaangevende logistiek dienstverlener is hun doel voor 2021: een top 50 positie in de contract logistiek en het contractvervoer binnen de Benelux business-to-businessmarkt. Ploeger Logistics streeft verder in alle werkzaamheden naar een goede balans tussen innovatie, resultaat en duurzaamheid. Door een zelf ontwikkelde Duurzaamheids- & MVO-programma én beschikken over de “Lean and Green Star” tonen zij dat hiermee ruimschoots aan. Het uiteindelijke doel is het bieden van op maat gemaakte logistieke concepten.

Cultuur

Sleutelbegrippen die passen bij Ploeger Logistics zijn: passie, flexibiliteit, klantgerichtheid, excellente dienstverlening, innovatie en duurzaamheid. Daarbij blijven de kernwaarden van Ploeger, goede communicatie, betrokkenheid en respect, als familiebedrijf behouden. Want hun mensen maken ook in de toekomst het verschil.

De positie

Ter uitbreiding van hun operatie, zijn wij op zoek naar een Business Controller voor hun afdeling Finance op het hoofdkantoor in Harderwijk. Als Business Controller werk je nauw samen met de Business Unit Managers, Manager Bedrijfsvoering en DGA en neem je, naast jouw eigen verantwoordelijkheidsgebieden, in de breedst zin de verantwoordelijkheid voor de organisatie. Je zal rechtstreeks rapporteren aan de Manager Bedrijfsvoering.

Doel van de functie:

In de eerste fase is er behoefte aan kwalitatieve management informatie en rapportages. Je hebt daarom een sterke focus op een efficiënt lopend proces waar juiste en tijdige financiële en management rapportages gemaakt worden. Een sterk operationele affiniteit is daarom zeer gewenst. Op basis van deze informatie maak je namelijk heldere analyses en adviseer je de organisatie hierover. Je bent voor de organisatie de spil als het gaat om het tijdig verzorgen van management rapportages.

Je bent in staat om externe en interne data om te zetten in waardevolle inzichten en brengt cijfers tot leven. Je visualiseert de cijfers, trends, KPI’s en andere drivers voor de collega’s van transport, warehousing en de standplaatsen etc. Samen bepalen jullie waar er geïnvesteerd moet worden evenals het budgetteren en meten van het rendement van die investeringen.

Je bent ook proactief in het signaleren van knelpunten in regelingen, procedures en systemen en doet waar nodig voorstellen tot verbetering.

Tot slot geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de budgetverantwoordelijke en aan de Manager Bedrijfsvoering (tevens jouw leidinggevende) met betrekking tot het resultaat van de organisatie en het te voeren beleid. Over dit onderwerp ben je een stevige gesprekspartner naar management en directie van Ploeger.  

De belangrijkste aandachtsgebieden van de Business Controller zijn:

 • Optreden als strategische sparringpartner van de Manager Bedrijfsvoering en overige MT leden waarbij je er voor zorgt dat doelen worden behaald en de kwaliteit gewaarborgd is;
 • Een eigen, kritische inbreng op strategische en tactische vraagstukken;
 • Directe verantwoordelijkheid voor geheel Business Control;
 • Verantwoordelijk voor het identificeren van knelpunten in regelingen, procedures en systemen en doet waar nodig voorstellen tot verbetering;

De belangrijkste taken & verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen van kengetallen en stuurinformatie voor het management: kwalitatieve en kwantitatieve inzichten via relevante financiële als niet financiële KPI’s (onder meer op gebied van supply chain, warehousing en transport);
 • Verder bouwen aan en optimaliseren van de processen, kwaliteit, productiviteit en efficiëntie van de verantwoordelijkheidsgebieden met gebruik van (bestaande) IT tools;
 • Op transparante wijze bewaken van voortgang van de planning en commerciële prognoses (voor- en nacalculatietraject);
 • De lead nemen in de voorbereiding, beoordelingen en uitvoering van investeringsbeslissingen.

Gewenst profiel:

 • Relevante HBO opleiding afgerond;
 • Enkele jaren relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Kennis van de laatste trends en ontwikkeling m.b.t. IT, Finance en Business;
 • Ervaring met Planning & Control cyclus;
 • Een zogenaamde “data en proces gedreven” mentaliteit;
 • Ervaring met BI systemen (Tableau en Alteryx) is een pré;
 • Affiniteit met de wereld van transport en logistiek;
 • Goede beheersing van Excel.

Wie zoeken wij?

 • Je bent duidelijk, analytisch en communicatief vaardig;
 • Je bent hands-on en ondernemend ingesteld;
 • Je kunt de vertaling maken tussen de financiële resultaten en de operationele analyses, zodat je een stevige bijdrage levert aan de continue verbetering van de organisatie;
 • Ook ben je in staat breder te denken en denkt na over de risico’s en gevolgen voor de totale organisatie;
 • Efficiency is your middle name;
 • Je kunt goed processen overzien en denkt in oplossingen.

Aanbod

Wat kan je van Ploeger Logistics verwachten?
Je komt te werken in een informele omgeving binnen een familiebedrijf, waarin resultaat telt en successen met elkaar gedeeld en gevierd worden. In deze setting word je snel betrokken en heb je snel zicht op impact en toegevoegde waarde die JÍJ́ meebrengt. Een prachtige kans voor een assistent controller die toe is aan zijn volgende stap of voor een kandidaat met een accounting achtergrond die zich meer op control wil ontwikkelen.

Naast een marktconform salaris bieden zij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar misschien nog wel belangrijker: je krijgt alle mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Want één ding is zeker: bij Ploeger Logistics sta je nooit stil!

Reageren

Heb je interesse en word jij hun nieuwe Business Controller?

Zodra we jouw sollicitatie hebben ontvangen, bekijken wij je cv en motivatie. Als we vinden dat deze voldoende aansluiten bij de vacature, nemen wij contact met je op om een datum te prikken voor een kennismakingsgesprek. Zo niet, dan hoor je dat natuurlijk ook.

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen, neem dan contact op met Guy Verdult